Tar mig till jobbet

Tre dagar har gått sedan helgen tog slut och eftersom jag numera har ett jobb jag kan åka till så har jag också gjort det. Iallafall under en av dagarna, i Måndags:

public.jpeg

Väldigt tidigt ringde väckarklockan och när jag yrvaket tumlade upp ur sängen påväg mot toan fick jag syn på det här när jag vred på huvudet. Förstod först inte om det var brandrök eller ett moln. Med mobilen i handen så snavade jag ut på balkongen, konstaterade att det var ett moln och tog sedan ett kort på det. Kändes som väldigt höstigt, för inte lägger sig väl moln sådär på sommaren? Eller? Vet nog egentligen för lite om moln för att kunna konstatera årstider utifrån dom inser jag.

public.jpeg
public.jpeg

Här är jag på båten till jobbet. Det är numera det bästa jag vet, vägrar att ens tänka på buss, tvärbana eller Slussen. Och när det är en sådan här otroligt fin höstmorgon så var det också otroligt fint att sitta här i 30 min och spana ut över vattnet.

public.jpeg

Det som var lite sämre var att jag inte är den enda som känner som ovan, och hela båten är därför FULLPROPPAD med lyckliga Sjöstadsbor (och eventuellt ett gäng från södersidan också) som hellre väljer vattenvägen än tunnlar, vägar och räls till jobbet. Fick tillsist plats utomhus och det kanske ser härligt ut på bilden där, men jag höll på att frysa anklarna av mig. Hade ju inga strumpor på mig eftersom jag inte riktigt velat acceptera kylan än (förutom för halsdukar, älskar att ha halsduk på mig). Fick därför gå och köpa långa sockor på lunchen.

public.jpeg

Här har jag nu kommit fram till WeWork, där vi numera sitter och jobbar om dagarna. (WeWork är alltså ett kontorshotell kan man säga, eller “co-working space” kan man kanske också kalla det om man vill slänga sig med creddigare ord).

public.jpeg

Det har varit lite uppochned med WeWork den senaste veckan. Det positiva är att de alltid verkar ha något att fira, känns härligt att bli mött av silverballonger när man trillar in en kall Måndagsmorgon. Även värnar de Fredagspeppen med pyntat fruktvatten och ytorna man sitter på är SUPERFINA - det är växter överallt, tillochmed stora träd har dom därinne. Vi har trivts otroligt bra här.

public.jpeg

Men det som har varit sämre är bristen på plats. Kommer man efter klockan nio så är de flesta bord med största sannolikhet tagna. Men, då jag tog 8:20-båten till jobbet imorse så lyckades jag haffa vårt favoritbord längst nere i hörnet. Eventuellt kan man undra om WeWork egentligen är en bra arbetsplats för mig och Martin som helst gömmer oss i hörn och är rädda för mingel. Men det spelar ingen roll, vi trivs här - om vi får plats i hörnen.

public.jpeg
public.jpeg

Martin kommer ju avvecklas ur Planta nu när han går på föräldraledighet, och jag kommer ta över hela ansvaret för allt. Det känns väldigt bra. Vi jobbar därför hårt just nu, för att hinna få allt på plats så jag kan sköta ruljansen ensam i två veckor. Här ovan har vi bokat ett rum, som man kan göra om man vill sitta ifred på WeWork, och diskuterat saken.


Sedan kom det två nya dagar, igår och idag, där jag inte har åkt in till jobbet utan istället suttit hemma och fått saker gjorda (eller ja…).

public.jpeg

Runt lunchtid igår kom jag på att Bananpannkaka var det GODASTE jag visste om för ett tag sedan. Bestämde mig därför för att slänga ihop en sådan åt mig till lunch, och det var fortfarande en otrolig smakupplevelse, det måste jag ändå säga. Gjorde därför en Bananpannkaka åt mig själv även idag.

public.jpeg

Framåt eftermiddagen igår fick lite panik över tystnaden och att det inte känns som man riktigt gått upp - även fast klockan är fyra. Drog därför på ett lager med smink, lite bättre kläder än de jag traskar runt i hemma och promenerade ned till Bageriet. Slog till på en dammsugare gjorde jag med. Sedan satt jag där i ett par timmar, uppdaterade min kalender och ritade lite i Sketch (ett program där man kan göra design till sin app). Det var fint.

Idag har jag däremot inga planer på att lämna lägenheten, förutom för en eventuell tur till gymmet ikväll som Jesper ska släpa med mig till.

Det var det hele.

Hej på er.

Tove Westlund2 Comments