Tre stycken helger

Helg 1

Vi börjar med nu och jag har tillbringat en stor del tid med växter. Blev i fredags utlockad till Vaxholm av Martin & Emma med hjälp av en pannkakslunch och ett besök på Åkersbergas växtförsäljning. Jag behöver kanske inte fler växter egentligen, men hade ändå en idé om att samplantera två stycken Filodendron för att skapa en filodendron-häck! Men då den ena av dessa plantor har trips och ser ganska uschlig ut så lades detta projekt ned av Martin & Emma, som istället tyckte jag skulle köpa mig en ny växt - som kompensation.

public.jpeg

Agnes är ju schemalagd om mindre än en vecka nu och Martin & Emma har gått in i ett otroligt boande. De har bland annat fyllt upp hela frysen med hemlagade portionsförpackade maträtter. Idag skulle det fyllas på med pannkakor, så här står nu Martin och steker 12 portioner pannkakor. Tog ju en del tid, om man säger så.

Saga

Saga

Emmas pannkakskombination - sylt och keso? Skrattade först åt tanken att blanda detta, testade sedan och det var visst gott… Märkligt.

Emmas pannkakskombination - sylt och keso? Skrattade först åt tanken att blanda detta, testade sedan och det var visst gott… Märkligt.

Saga kom i vanlig ordning och la sig precis bredvid mig när jag satte mig i soffan. Jag gillar inte katter, men det går ok med Saga ändå. Jag uppskattar favoriseringen av mig, där får hon plus. Om tillexempel både jag, Emma och Martin sitter i soffan så kommer hon alltid till antingen mig eller Emma. Martin säger att hon bara gillar mig för att hon drar sig till sånt som saknar energi och inte bullrar. Martin gillar hon inte alls direkt mycket. Det är också en sak jag tycker är underhållande med Saga.

public.jpeg

Efter pannkakslunchen åkte vi iväg till växtparadiset och här är jag nu därför tillsammans med min kompensations-växt, som jag var tvungen att köpa då jag lovade att slänga min trips-skadade Filodendron. Slog till på en jättestor Fönsterfikus ‘Tineke’. Har placerat den i mitt sovrum (se bild nedan), och kan tillexempel sitta och titta på den nu när jag skriver detta. Är väldigt glad i den.

public.jpeg
public.jpeg

Egentligen så var det ju inte jag som skulle ha något i växtbutiken, det var Martin och Emma som behövde en växt till sitt badrum. De hittade den här väldigt stora Alocasia Gageana, som ju såklart fanns inlagd i Planta under namnet Kachinsköld. Vart lite avundsjuk och kände att jag nog också vill ha en Kachinsköld. Men fick sedan denna bild där det visat sig att växten är EXTREMT giftig för djur, så nu står den ovanpå deras kylskåp. Har jag tur kanske jag kan få ta över den, om ett tag…

public.jpeg
Här är har jag ställt min Fönsterfikus. Den är otrolig. Väldigt glad att jag beslutade att kasta Filodendronen och ta den här istället.

Här är har jag ställt min Fönsterfikus. Den är otrolig. Väldigt glad att jag beslutade att kasta Filodendronen och ta den här istället.

Sedan kom Lördagen och det var planerat att jag skulle tillbringa denna dag tillsammans med Jesper, vars ben ni kan se där nedan på bilden till höger. Vi hade tänkt gå på en utställning på Nordiska museet och sedan runda av dagen med tacomys framför Budapest Hotel-filmen. Men eftersom vädret visade supersoligt och höstvarmt så planerades dagen om vi åkte istället ut till Ulriksdalsträdgård - där jag tillbringar nästan alla helger numera. Jesper däremot hade aldrig varit där (?!) så jag körde därför omgående iväg oss dit.

public.jpeg
public.jpeg

Helg 2

Förra helgen hade också mycket fokus på växter, men denna gång i form av inspirerande böcker och beskärning av en Prickbegonia.

public.jpeg

Martin jobbade från Vaxholm på fredagen, och jag var irriterad över att det inte finns några bra jobb-fik i Sjöstan. Hittade tillsist ett bageri mittemot Systemet som ändå var jobbvänligt. Det fanns både kontakter till datorn, mjuka soffor och tystnad. Det luktade också kladdkaka från bageriet som låg precis bakom mig där jag satt. Tyvärr hade de inte cola light, men de får extrabonus när jag fick en hel kanna när jag beställer en bryggkaffe. Vill gå dit och sätta mig snart igen.

Gick sedan hem och beskar min Prickbegonia som sett hängig ut den senaste tiden, och framåt kvällen så slöt jag, Linda och Malin upp på vin och plock hemma hos Malin. Trevligt hade vi det och det var nog även den längsta stunden som inte handlade om växter - även denna helg.

Före

Före

Efter

Efter

Ost, vin, päron, dadlar osv hemma hos Malin, vars granne har blivit galen. Hon hävdar att Malin går för hårt och rör sig för mycket - och nu har hon tillochmed gått så långt att hon sprungit upp och strukit över Malins namn på dörren med en spritpenna. Vi antar att det var hon, för vem skulle annars göra nåt sånt?

Ost, vin, päron, dadlar osv hemma hos Malin, vars granne har blivit galen. Hon hävdar att Malin går för hårt och rör sig för mycket - och nu har hon tillochmed gått så långt att hon sprungit upp och strukit över Malins namn på dörren med en spritpenna. Vi antar att det var hon, för vem skulle annars göra nåt sånt?

Lördag på söder med Jesper och jag hittade den här boken - och ångrar mig SÅ JÄVLA MYCKET nu att jag inte köpte den. Se bara på den. Om jag går förbi den butiken igen kommer jag smita in för att köpa den.

Mitt lack matchade ju tom färgen på rubriken, hur kunde jag ställa tillbaka den?!

Mitt lack matchade ju tom färgen på rubriken, hur kunde jag ställa tillbaka den?!

Helg 3

Sista helgen från denna rapportering och jag hade då Lotta över på besök - vi åkte ju såklart ut till ULRIKSDAL! Vi hade denna dejt inplanerad sedan länge, då vi sagt att vi skulle ses framåt hösten för att inhandla växter till min balkong och hennes trädgård. Vi passade även på att dricka bubbel på balkongen nu när vi ändå skulle ses.

Fick dessutom hem min nya ryggsäck lagom till helgen. Jag har under ett par månader nu släpat på min väska så mycket att jag fått blåmärken på handleden. Eftersom vi inte har några skrivbordsplatser på WeWork där vi sitter och jobbar så måste hela kontoret konkas fram och tillbaka varje dag. Med mig har jag därför dator, laddare, Bose-lurar, kalender, pennor, kaffetermos, anteckningsblock och ibland frukostkvarg som jag äter på kontoret. Allt detta har vilat på min stackars arm. Men inte mer, nu tar axlarna vid.

Behöver ett nytt balkongbord, detta är egentligen mitt nattduksbord som flyttat ut en stund.

Behöver ett nytt balkongbord, detta är egentligen mitt nattduksbord som flyttat ut en stund.

På båten med min nya ryggsäck. Är väldigt förtjust i den.

På båten med min nya ryggsäck. Är väldigt förtjust i den.

På Lördagen tog jag och Lotta sovmorgon, bryggde en rejäl kanna med kaffe och satt länge och pratade. Sedan provade vi ut min nya kökslampa som jag varit extremt osäker kring storleken på. Är fortfarande lite velig över om den är för liten, men jag har ändå bestämt mig för att köra på denna. Nästa helg kommer syrran upp och ska jag hjälpa mig skruva fast den i taket.

public.jpeg

Här nedan har vi rullat ut till Ulriksdal och konstaterat att vi väntar med höstväxter, eftersom bådas pelargoner fortfarande står i full blom. Däremot ville vi gärna äta lunch på fiket som ligger bredvid slottet. På bilden nedan har det precis börjat dugga lite, strax kommer himlen öppna sig och vi får springa som tokar in i fiket för skydd och lunch.

public.jpeg

Det var allt för nu.

På återseende.
Tove

Tove Westlund