Alla dagar på Mallorca

- Ajdå. Det verkar som din solbränna tagit snett. Du har fått ränder där. På axlarna.

- Men snälla du, det är omöjligt. Jag har haft min sarkong på mig hela tiden

- Vad är en sarkong? I varje fall har du säkert vart exposerad för solen där ändå.

Efter en vecka i bil så tänkte vi att två veckor av stillasittande på Mallorca skulle kännas som en lång tid, men det upplevdes mest som en längre helg. Helt plötsligt stod vi där längs med gatan i Cala Major och packade in väskor i Pärlan, redo att tuta ut på vägarna igen. Men, två veckor är ändå två veckor och här kommer därför en sammanfattning av Mallorca sommaren 2019:


Den 22:a Juni - Midsommarafton

public.jpeg

Pärlan parkerad i Cala Major. Ibland när vi spatserar vi förbi härute på gatan och får syn på bilen så säger vi - vad märkligt att se dig här lilla bilen. Jag känner då ofta att vad fint att han rullat oss mil efter mil genom Europa, upp på båtar, över broar, genom berg och byar och så slutligen hit, utan att ha ställt till med en enda scen. Inte ens ett litet meddelande om något som skulle kunna vara fel har ploppat upp. Bra bil.

Och här kan ni få se ett klipp från när vi rullar in sista biten, tidigt, tidigt på midsommaraftons-morgonen:

Här har jag parkerat mig i grönskan på balkongen, med ett par riskakor med vindruvor och en cola light.

Här har jag parkerat mig i grönskan på balkongen, med ett par riskakor med vindruvor och en cola light.

Under planeringen av resan så sa jag tydligt till Emma att, när jag fyller år den 23:e juni, då ska vi vara framme på Mallorca. Det tyckte Emma var en bra idé, och vi bokade därför färjan över från Barcelona den 22:a juni - vilket var Midsommarafton.

Här nedan sitter vi därför, aningen omtumlade efter en tuff natt på båten och en tidig morgon med avbackning i uppförsbackar (som jag skrev om i förra inlägget) och äter midsommarlunch. Mamma och Pappa hade ordnat med mat och det var fint att veta att vi inte behövde rulla iväg igen mot nästa destination efter maten, istället kunde vi bara rulla ut och lägga oss vid poolen. Bra Midsommarafton.

En dag innan jag fyller 33 år och jag klarar fortfarande inte av att snapsa. Tar därför cola light i snapsglaset istället. Gott.

En dag innan jag fyller 33 år och jag klarar fortfarande inte av att snapsa. Tar därför cola light i snapsglaset istället. Gott.

 

Den 23:e juni - födelsedag

public.jpeg

Här fyller jag år. Och familjen hade varit så vänlig och bokat in oss alla för en heldag på spa med hotellfrukost. Vi började därför dagen med champagne och frukostbuffé.

public.jpeg

Vi svirade sedan om till badkläder, morgonrock och flip-flops. Men där fick Pappa stora problem med att gå i sina skorna, resten av familjen hade mycket kul åt detta. Vi har aldrig tidigare sett Pappa i spa-utstyrsel, så jag var därför tvungen att ta ett kort på honom.

public.jpeg
public.jpeg

Efter att vi bubblat runt i diverse pooler och duschat i regnskogsduschar så satte vi oss ned för en drink i trädgården. Jag tog en Daquiri och bad sedan om att få bli fotograferad med min drink. Men då tog Pappa fart så även han kunde få med sin öl på bild, det tyckte inte jag var en bra idé och försökte schasa iväg hans glas. Allt detta dokumenterades av Syrran.

Emma på spa.

Emma på spa.

En av poolerna.

En av poolerna.

Framåt kvällen så blev vi inbjudna till Martin och Emma för vin, plock och presenter. Jag fick en jättefin skjortblus och kavaj att ha på mig på WeWork-kontoret senare till hösten, så jag passar in bland alla coola personer där. Fint av dom, blev väldigt glad.

public.jpeg
public.jpeg

Här är dom, hela högen på middag på Nixe Palace där vi satt och tittade på solnedgången, åt mat och drack mera vin. Härligt hade vi det, och jag kunde nog inte fått en bättre födelsedag. Tackar så mycket!

 

Den 25:e juni - fornatlux

public.jpeg
public.jpeg

Här kan ni se bilder från en liten bergsby, Fornatlux, som jag tackade nej att följa med på utflykt till. Pappa har börjat kalla mig för Ferdinand eftersom jag helst spenderar min tid på balkongen tillsammans med min dator eller kalender. Då och då försöker de få mig av balkongen, men jag avböjer bestämt. Men det kunde jag ju känna när jag såg de här bilderna sen när de kom hem, att jag hade nog gärna vart med till den där bergsbyn ändå.

Även hade de ju hittat nån gård häruppe där man kunde köpa både vin, sherry, växter och krukor. Nästa gång någon nämner Fornatlux, då är det jag som följer med.

Ibland kommer det ut händer med bubbeldricka till mig, när jag sitter där på balkongen och knapprar med datorn. Då kan det hända att jag ändå följer med in en sväng.

Ibland kommer det ut händer med bubbeldricka till mig, när jag sitter där på balkongen och knapprar med datorn. Då kan det hända att jag ändå följer med in en sväng.

 

den 27:e juni - rundvandring i katedralen

En liten bubbel-fika innan turen.

En liten bubbel-fika innan turen.

Extremt varmt uppe på katedraltaket.

Extremt varmt uppe på katedraltaket.

Man fick inte röra fönstren.

Man fick inte röra fönstren.

En dag när Mamma och Pappa var inne i Palma på promenad så gick de förbi Katedralen och såg då en grupp med folk som inte gick in i huvudentrén - utan in i en liten dörr vid sidan om. De ville ju då också gå in i den dörren, men där tog det stopp. Tydligen var man tvungen att anmäla sig till en speciell guidad tur som skulle ta en runt på ställen i bygget dit ingen annan kommer. Upp på taket, in bland kyrkklockorna osv. På Internet var man tvungen att anmäla sig, och det var ju naturligtvis mycket krångligt. Krångligt men värt det.

 

Den 28:e juni - drinkar på bar cuba

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Varma sommarkvällar inne i Palma är så härligt. Speciellt därinne i de gamla gränderna. En kväll följde hela familjen med in till stan, jag lämnade min balkong och även Pappa gick med på en tur i Palma. Vi drack därför drinkar på takterrassen på Bar Cuba och gick sedan och åt en bit mat.

 

3 Juli - ögonbrynsfärg & fotbollsvm

Efter nästan två veckor på Mallorca så hade mina redan ganska blonda ögonbryn bytt färg till kritvita. Jag bestämde mig därför en kväll, innan jag och Syrran skulle in till Palma för drinkar och fotbolls-VM, att färga dom lite. Och jag tänkte det att, nu när de är så otroligt vita så är det lika bra att jag bränner på ordentligt med mycket färg och lång verkningstid. När jag funderar på det såhär i efterhand så inser jag ju att det nog är tvärtom jag borde tänkt.

public.jpeg
public.jpeg

Kände mig iallafall kulturig och svår med svarta bryn och röda läppar där på kvällen. Passade på att blogga lite medan Emma kollade fotbollen, en väldigt trevlig kväll hade vi. Tror jag eventuellt vart lite full efter jag beställde in den här Daquirin - som nog var den godaste drink jag någonsin druckit. Inga tendenser till spritsmak i den alls.

public.jpeg
 

Alla dagar däremellan

public.jpeg
public.jpeg

Av alla de platser jag längtar efter så är nog denna plats i topp. På den här lilla platån vid havet i Cala Major. Den ligger precis bredvid en sandstrand - där alla är. Men om man nästlar sig förbi trängseln, och tar sig en bit längre ut så finns där en liten klippavsats och en platå. Där kan man ställa sin solstol och sätta sig för att titta på havet. I lugn och ro kan man sitta där utan luftmadrasser, strandpingis, plaskande barn, musikspelande tonåringar, picnincande pensionärer och andra strandiga saker. Det är väldigt härligt.

public.jpeg
public.jpeg

Det här är min dröm - en blommig Bougainvillea. Skulle gärna ha en i sånt här häck-format som ni kan se här ovan. Även gärna med havet som en kuliss bakom Bougainvillean. Bougainvillea finns förövrigt i Planta - om man behöver skötselråd. Fyfan, jag älskar både Bougainvillea och Planta känner jag nu, vilken jävla app ändå.

public.jpeg

Sedan, mitt i semestern, så trillar det in goda nyheter från Stockholm. Min blomvattnare, som springer ikring i Sjöstan, skickar en bild på ett paket som har anlänt från Bad Barneck. Min bilnyckel har hittat hem! Blir så tacksam för att Lina och hennes familj kunde hjälpa mig med detta. Tusen tack!

public.jpeg
public.jpeg

Promenader över Illetes. Samma gamla tur, men jag tröttnar inte. Det är så fint häruppe, aningen lite mer folk nu än när man vandrar runt där på vintern. Är ju extremt mycket hotell här. Men det är ok ändå. Hittade en liten vik en kväll där jag tog paus i skuggan och satte mig, återigen, och stirrade på havet.

 

5 Juli - ut på vägarna igen

public.jpeg

Och så helt plötsligt så hade två veckor gått och vi påbörjade återigen packning och förberedelser av Pärlan inför turen hemåt. När vi planerade för roadtrippen så sa vi att om det är fruktansvärt hemskt och outhärdligt tråkigt att åka bil så långt, då får vi väl lämna kvar den på Mallorca. Och kanske frakta hem bilen på annat sätt senare. Men så kommer det nu inte bli, vi började redan efter ett par dagar på Mallorca se framemot att återigen rulla ut genom Europa. Kunde man bara slippa färjorna så känner vi inga ångestkänslor överhuvudtaget med roadtrippandet.

public.jpeg

Här sitter vi, sent på kvällen - nästan är det natt, i hamnen vid Katedralen i Palma. Redo att köra ombord. Där bak är bilen fullastad med mat, drickor och hortensian som stått på balkongen. För det vore ju synd att låta den dö i sommar utan vatten, och vi kan ju lika gärna ta med den hem i bilen - tänker vi. Jag är något mer entusiastisk inför detta uppdrag än Syrran, som nog hellre lämnat mer plats åt vinet och champagnen vi ska inhandla på tillbakavägen.

I nästa inlägg: Varma vingårdar i Langedoc