Alperna

Rutt: Leipzig - Ehrwald, Österrike
Sträcka: 54 mil
Tid: 5 h 50 min
Rast: Bad Barneck im Fichtelgebirge, Tyskland

- Emma! Jag får panik! Det är 1000 grader varmt härinne, jag måste ta en kalldusch!

Det är Söndagsmorgon i Leipzig och klockan är runt sju. Syrran, som precis som vanligt inte är kontaktbar före klockan 9, tror jag inte registrerar min panik. På sin höjd får jag ett mumlande ljud till svar. Jag minns inte riktigt, pga min pågående svettattack.

Vi har sedan vi kom fram till Leipzig känt oss lite slitna. Det som började som en avslappnad roadtrip, i lugn och godan ro, effektiviserades efter ungefär 100 mil. Framförallt bestämde vi oss för att vi ska undvika att dricka så mycket -för att slippa stanna och kissa hela tiden (detta gäller framförallt mig som har en maxtid på ungefär två timmar på en termos kaffe). Därför skar vi helt enkelt ned på samtliga drycker, vilket nog inte vår mest briljanta idé, då vi rullade in i Leipzig framåt kvällen med huvudvärk. Lite extra dåligt blev det också när både Leipzig och hotellrummet var så fruktansvärt varma.

Men efter en snabb och iskall dusch kände jag mig åter i ett hyfsat skick, iallafall tillräckligt för att vilja äta frukost. Jag försökte därför igen få kontakt med Emma så vi kunde börja koka vatten till snabbgröten vi hade med oss. Det gick bättre denna gång, och det verkade ändå som hon hört mitt utrop då hon undrade om jag var svalare nu.

Planen för denna dag var att först, i lugn och ro, äta frukost på rummet för att sedan börja rulla iväg mot Alperna och Neuschwanstein, som var vårt stopp för de två kommande dagarna. Vid 11 var vi därför åter redo att fara ut på vägarna - och denna gång utan idéer om minskat vätskeintag.  

Jag dricker kaffe igen och Emma sjunger, båda väldigt glada.

Jag dricker kaffe igen och Emma sjunger, båda väldigt glada.

Rullar igenom Munchen.

Rullar igenom Munchen.

Efter ett par timmar i bilen och en kaffetermos senare så bestämde vi oss för att börja leta reda på en fin plats att ta lunchrast på. Och vi hamnade här, i en jätteliten och jättelummig, och eventuellt nedlagd stad, Bad Barneck im Fichtelgebirge:

Idyll-by. Däremot oklart om det bodde någon i de här husen.

Idyll-by. Däremot oklart om det bodde någon i de här husen.

Planteringarna var iallafall felfria.

Planteringarna var iallafall felfria.

Innan vi åker iväg varje morgon så har vi sett till att fylla på våra termosar med kokande vatten, så vi kan göra kaffe och laga mat längs vägen. Lunchrasten bestod därför av varsin Snack Pot vi tillagade i bilen, följt av en promenad runt staden i jakt på en toalett. Det är en fin idé det här med snack pots, även är de väldigt goda. Men efter att ha ätit bara dessa i ett par dagar så kände vi oss något rumliga i magen.

Thaisoppa till lunch i Tyskland.

Thaisoppa till lunch i Tyskland.

IMAGE.JPG

Ser ni hönorna här ovan, precis bakom dom, på det eventuellt enda öppna hotellet i Bad Barneck, så ligger min bilnyckel på handfatet inne på deras toalett. Något jag inte kom på förens vi stannade på nästa rastplats - 20 mil härifrån. Typiskt.

Sedan fortsatte vi mot Alperna, jag något modfälld pga min borttappade nyckel, och vårt rum vi hyrt i en liten stuga i Ehrwald - som ligger ungefär 4 mil bort från Neuschwanstein.

Pärlan parkerad i Alperna. Med bara en av sina två nycklar kvar =(

Pärlan parkerad i Alperna. Med bara en av sina två nycklar kvar =(

Utsikten från vårt fönster. Kändes helt rätt att vi valt att förlägga två dagar av turen här. Fint!

Utsikten från vårt fönster. Kändes helt rätt att vi valt att förlägga två dagar av turen här. Fint!

Och framåt kvällen så kommer vi på ytterligare en halvdan idé, nämligen att tillaga en påse med snabbmakaroner i en termos. Och själva tillagandet var det egentligen inget fel på, makaronerna blev både mjuka och varma. Däremot så var det nog inte så smart att enbart ha ätit snack pots och termosmakaroner i flera dagar. Vi har därför nu bestämt att det blir ingen mer snabbmat osv, vi får ordna mat på andra sätt. Man kommer fram till mycket av att vara ute på vägarna ändå.

Dålig idé. Sluta med det där.

Dålig idé. Sluta med det där.

I nästa inlägg: Saknar min bilnyckel och besöker Sagoslottet