Från Januari till idag

Jo jag tänkte ju det att jag kanske skulle ta och sammanfatta de senaste 6 månaderna av tystnad här, innan jag börjar rapportera om roadtrippen. Här är alltså en sammanfattning av min senaste tid:

Januari - Vinter i Vaxholm

Efter nyårsfirande på Mallorca med släkten återvände jag till Stockholm för att packa ihop lägenheten inför renoveringen. Spenderade min sista kväll i en ensam fåtölj, med mikrad mat och alla möbler placerade ute på balkongen.

IMAGE.JPG

Rafsade sedan ihop lite kläder och flyttade in hos Martin och Emma på Vaxholm. De tog direkt tillfället i akt och drog till Mallis, eftersom jag då ändå kunde passa deras katt. I en hel vecka var jag ensam med Saga. Och efter att hon redan vår första natt ihop kräkts utanför min sovrumsdörr så tog det lång tid för oss att bonda. Men tillslut närmande vi oss varandra ändå, om än med stor aktsamhet.

IMAGE.JPG

Februari - Diskar i duschen

I Februari skottade jag fram min bil, packade ihop mina saker och flyttade hem igen eftersom renoveringen nu, enligt tidsplan, var klar.

IMAGE.JPG

Dock anlände bänkskivan först ett par veckor senare, vilket betydde att jag diskade i duschen, lagade mat på en stege och kokade ägg och kaffe vid handfatet.

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Även Planta har vart på framfart, bland annat bestämde vi oss för att flytta från vart gamla kontor på Kungsgatan, för att i Juni istället flytta in på det nyöppnade WeWork.

IMAGE.JPG

Mars - Det våras för min bänkskiva

Bänkskivan och vårens ankomst inföll ungefär samtidigt, och det får man vara glad över. Tyvärr så vart inte spishällen monterad på ytterligare 4 veckor, så min kost bestod till största del av yoghurt och micrad soppa. Men pelargonerna och resten av balkongväxterna började iallafall ge sig till liv igen, och det var jag också glad över.

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

April - Flänger runt

April och Maj var månader av mycket runt-flackande. Första turen gick till New York tillsammans med Martin och Emma, den andra till Dublin med familjen.

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Någonstans härmellan resorna så blev Planta featured i UK också, det var fint <3

IMG_4937.PNG

Maj - Fortsätter flänga

I Maj fortsatte flängandet och vi satte nu av mot Malvern (som ligger en liten bit utanför London) där det var trädgårdsmässa. Den ville vi ju självklart delta på, för Plantas räkning. Vi tänkte vi skulle hålla lite koll på om Engelsmännen hade några roliga trädgårds-tech-innovationer. Visade sig dock att de lagt sitt största fokus på olika typer av trädgårds-byggnader i trä och planterings-arrangemang i traktorer. Men det var lärorikt ändå.

IMAGE.JPG

Birgitta, Martins mamma, var med på resan för att hälsa på ett par gamla vänner, John och Brenda, som bor i Malvern. De är över 80 år gamla båda två, och dom läxade många gånger upp mig i det Engelska språket. Nervöst.

IMAGE.JPG

Den fjärde turen gick till Västkusten tillsammans med Linda där vi träffade  Lina och Erik nya bebis Liv.

IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg

Hängde såklart med Ines också, eller jag menar den här superhjälten (som viskade “Jag är här under”, till mig ibland och lyfte på sin mask för att försäkra mig om att hon faktiskt var där).

IMAGE.JPG

Juni - Det är nu!

Framme vid idag! Eller ja, nu har ju halva juni har redan passerat. Och denna månad har jag spenderat på en brygga med Lotta, i en park med Malin, sprungit upp för Hammarbybacken med Linda, suttit på bryggorna i Sjöstan och åkt mycket båt mellan mig, söder och stan.

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Och nu är det dags! Nu har jag och syrran startat vår 4 veckor långa roadtrip ned mot Mallis. Vi är just nu i Leipzig, återkommer med rapportering från resan snart!

IMAGE.JPG
Tove WestlundComment