Det gråa smäller till

Den senaste tiden har sugit utan anledning. Jag varvar varför-förklaringar med svajig pms, höst, instängdhet pga av höst och rå, obehaglig luft.

Men helgen var bra, Lina var och hälsade på - orimligt peppad på en tjejhelg utan barn efter en månad av ingen sömn. Vi checkade in henne hos mig på 12:an och la den största delen av vår tid på att äta pizza, först hemlagad och sen från pizzerian, dricka vin, springa ikring i mjukisbyxor och titta på film.

public.jpeg

Här har jag och Linda bakat en kanelbullskladdkaka till fredagskvällen - eftersom det var kanelbullensdag i fredags (tror jag?). Tyvärr blev den väldigt torr, men smakade iaf gott. Typiskt.

public.jpeg

Här sitter vi och fikar utanför Linda och Manges nya hus de bygger i Nyqvarn. Jag har varit där en gång tidigare, men då var det mest massa träd, berg och sly på tomten. Nu var det både rensat, iordning sprängt och tillplattat för huset. Även stod det där, huset. Fint!

Svinkallt i helgen, så här står vi och värmer oss mot Lindas husvägg.

Svinkallt i helgen, så här står vi och värmer oss mot Lindas husvägg.

Linda passade på att plocka med en bukett vass från Sjöstan hem. Som en liten souvenir.

Linda passade på att plocka med en bukett vass från Sjöstan hem. Som en liten souvenir.

Lina hade ju köpt ett läppstift helgen till ära, det kom aldrig till användning dessvärre eftersom vi bara var hemma. Jag mår dåligt över det, tycker det var synd - men vi har en ny helg inbokad nu i November. Då ska jag och Linda till Gbg och hälsa på, bo på hotell och titta på Mia Skärringer. Då kan nog läppstiftet komma till användning tänker jag.

public.jpeg

Här ovan är en morgon jag vaknat upp och tittat ut genom fönstret. Ser bara höst, överallt. Så grått väder att man inte ens ser Hammarbybacken längre. Tänker att jag borde känna att det är mysigt? Fast det gjorde jag inte. Kände mest att det var grått och lite trist. Tänkte sen på det här med läppstift och rotade fram det här ur min sminklåda:

public.jpeg

Mitt äldsta läppstift, det kändes lämpligt i sin färg såhär på hösten. Inhandlat när Noras läppstiftstil från Skam var det enda många tänkte på. Fick sedan ett meddelande från min mens-app som varnade om pms så jag smetade på det här i protest mot både det och höst.

Har också drivit runt en del, vilket jag tror bidragit till min känsla av instängdhet, det och att det är så rått ute att man bara vill gå in igen. Vi har ju kontor på WeWork, men jag har inte känt att jag velat gå dit sista tiden eftersom det varit så mycket härjigt folk och svårt att få bord. Tänkte istället att det vore mysigt att sitta och caféjobba. Det har vart bådeoch.

public.jpeg

Här är en dag på Söder, på Blå Lotus tror jag fiket hette. Det var lugnt och skönt, dämpat ljus. Hittade även bord längst in i en vrå. Fick mycket gjort här. Men igår tänkte jag istället att jag skulle ta båten in till stan - eftersom mitt åk-kort på Emelie-båten hade sin sista dag. Gick först en sväng på stan, förbi Arket där dom hade 50%. Och spatserade sedan nöjt med mina shoppingfynd till Vetekatten - för att jobba. Men gick inte bra alls.

Massa folk som sprang runt hela tiden, svinbullrigt och stökigt. Nej. Inte så bra jobbfik.

På Vetekatten.

På Vetekatten.

Sedan så vaknade jag en annan morgon till denna vy i AppStore, en feature av Planta. Fint!

public.jpeg

Och en annan morgon vaknade jag till Agnes! Allt har gått bra och de har nu checkat in henne hemma i Vaxholm igen. Saga välkomnade dom med ett aningens obehagligt leende. Har även fått information om att hon mest stryker omkring just nu och ser lite olycklig ut. Hon gillar inte barn direkt - dom bullrar och stökar omkring för mycket. Men hon kanske värmer upp för Agnes snart.

Agnes & Saga.

Agnes & Saga.

En mini-Emma.

En mini-Emma.

Idag känner jag iallafall att hösten är välkommen. Det är sol (edit: var sol), luften är klarare och jag och Jesper ska till Gotland över helgen. Har under hela gårdagen och denna morgon övat på att vara avslappnad och inte stressa upp mig över saker i förväg. Har därför varken test-åkt till Nynäshamn och inte eller vart på plats vid färjan där 3 timmar innan utsatt tid.

Vi hörs, hej på er!

Tove WestlundComment