10 bilder på min nya lampa

Eller iallafall två. I helgen var Syrran uppe för att hjälpa mig sätta upp min nya lampa över matbordet. Även hade hon med sig ett nytt toalettlock eftersom mitt gamla har låtit såhär den senaste tiden (och saknat soft-close, det vill man ju ha).

public.jpeg

När Emma rullade in här i fredagskväll så sa vi det att en perfekt kväll oftast betyder: hämtmat, vin/cola och film. Så vi sprang ner till pizzerian direkt när hon kommit fram, köpte varsin Capricciosa + kebabsås och så korkade vi upp min sista flaska vin från roadtrippen. Sedan klickade vi fram en ny serie på Netflix - och här har vi kommit överens om att de bästa serierna är de från Spanien med MASSA drama och en TYDLIG handling där man kan lista ut vad som kommer hända innan det hänt. Vi har hittills plöjt oss igenom Gran Hotel, Alta Mar och nu Tiempos de guerra (Krigets tid). Bonus att det är ungefär samma skådisar i samtliga serier.

public.jpeg

Nu har det blivit Lördag och även Emmas födelsedag. Jag väckte henne med ljus, paket, smoothie och kaffe på sängen. Jag sjöng inte själv, men spelade en Ja må hon leva låt på mobilen. Hon accepterade det.

public.jpeg
public.jpeg

Efter en långfrukost i sängen framför vår nya serie så var vi ändå tillsist tvungna att ta oss upp för att montera lampan. Bad Emma ta ett kort på mig för att jag kände mig mycket cool med min stege och slagborr. Men inser när jag tittar på kortet att jag glömt knäppa byxorna. Vi hade precis ätit thai nämligen, (vi drog oss så länge att det hann bli lunch…) så då åkte den upp knappen. Byxorna är nya också, beiga. Är besatt av beige, vill att ALLA färger ska gå i beige, brun, svart, rostorange och lite vitt. Eventuellt ett stänk av grönt.

public.jpeg
public.jpeg

Och nu när lampan väl kommit upp så kan jag inte sluta stirra på den. Varje gång jag passerar förbi med blicken blir jag glad. Den är perfekt. Tänder den varje kväll så det ser ut som ett glödande rymdskepp svävar därborta över bordet.

public.jpeg

Och nu, ett sockerfritt-godis tips. Såg det här på Josefin Dahlbergs vlogg för ett par dagar sedan och tänkte jag skulle prova. Alltså fyfan, det är så gott. Man smälter choklad (exempelvis sockerfri om man vill undvika sånt) och klickar ned lite i botten på en muffinsform, i nästa steg så lägger man i en liten hög jordnötssmör (helst sån med bitar i - nyttigt jordnötssmör pratar vi nu), och så en klick smält choklad över. Sedan, in i frysen tills allt stelnat. Ät.

(Man kanske ska ställa dom i kylskåpet egentligen, men det tar MKT längre tid, tid man säkert inte har.) Ett otroligt kvällssnack nu på hösten framför nån serie. Rekommenderar en kopp te till också så är kvällslyckan total.

public.jpeg

På Söndagen så var planen att Emma skulle åka hem till Örebro igen. Men eftersom hon sett här på bloggen att jag alltid är på Ulriksdal, och hon ALDRIG varit där så var vi ju såklart tvungna att åka dit först. Vi brummade iväg framåt 11-tiden, gick länge och strosade bland växterna och sedan tog vi en promenad över till andra sidan där slottet ligger och åt lunch.

Vet inte om det har med mig att göra egentligen, men är mycket nöjd över en sak. Syrran har nämligen gått ifrån att hävda att hon helt saknar skills i att ta hand om växter till att jag fick den här av henne nu när hon kom upp. En paraplyarlia-stickling. Även kunde hon namnet på väldigt mycket plantor därinne på Ulriksdal. Imponerande.

public.jpeg
Tove Westlund2 Comments