För ett år sen idag...

… så flyttade jag till Sjöstaden. Och det är svårt att tro, för det känns som det har gått väldigt mycket längre tid än så. Även har det ju varit ganska mycket upp och ned gällande min inställning till både Sjöstan och lägenheten. Något har irriterat mig, jag har inte känt mig nöjd, men jag har inte riktigt kunna komma på vad som skavt. (EDIT: Kom precis på att jag flyttade ju i Februari, inte Januari, så det är tydligen bara 11 månader sen… typiskt mig att inte ha koll).

Ute på en nervös promenad med mina nya Sjöstads-nycklar.

Ute på en nervös promenad med mina nya Sjöstads-nycklar.

Jag funderade på om lägenheten verkligen var rätt, om Sjöstaden egentligen passar bättre för barnfamiljer och inte en 30-årig singel. Alla jag frågade hur de upplevde att flytta svarade att de trivts nästan direkt. Det stressade satan ur mig att jag inte kände så, och jag antog att allt var fel. Att jag måste flytta. Men vart? Kunde inte komma på något annat jag hellre ville ha, men listade i vilket fall 3 alternativ för att komma nånstans i min situation:

  1. Flytta till söder och bli cool

  2. Flytta långt bort åt skogen, ha en jättestor lägenhet med en otrolig terrass jag skulle kunna odla grönsaker på, driva ett mini-orangeri någonstans högt uppe i luften utanför Stockholm.

  3. Ge lägenheten en chans till och renovera - för allt gulnat trä och kökets tusentals handtag satte sig i mitt psyke

Testar färger till nya köket

Testar färger till nya köket

Efter ett antal överläggningar med mig själv, familjen och Martin + Emma så kom vi fram till alternativ 3. Renovering.

Och nu, såhär exakt ett år senare så håller jag på riva ut hela lägenheten! Det började med att jag bara skulle göra om mitt kök litegrann, men så eskalerade det och nu ska alltså allting, förutom badrumskaklet, göras om. Var där för ett par dagar sedan och kollade status på bygget, såg ut såhär:

Köket är utrivet, och så även väggen som stod i vägen och dolde hela utsikten.

Köket är utrivet, och så även väggen som stod i vägen och dolde hela utsikten.

Nytt golv <3 Det ser kallare ut IRL än på bilden här.

Nytt golv <3 Det ser kallare ut IRL än på bilden här.

Tycker mer om min lägenhet i detta skick än när den hade ett kök med tusen handtag och en gul bänkskiva.

Tycker mer om min lägenhet i detta skick än när den hade ett kök med tusen handtag och en gul bänkskiva.

Men är ju såklart superstressad nu. Sånt här är inte min grej. Jag måste hålla koll på saker, prata i telefon, bestämma datum, komma ihåg datumen, köpa in saker (ok, det är jag ganska bra på), fara runt och hämta ut leveranser som hamnat fel, bestämma vart kontakter ska sitta och hur högt upp färgen ska målas på väggen (visste inte ens att man var tvungen att ta ställning i såna frågor). Är långt utanför min comfort zone här, som ju mest sträcker sig till att stirra in i en dator från morgon till kväll. Men måste nog erkänna att det är lite roligt också detta, det var fruktansvärt spännande att få se lägenheten nu sist och jag ser så jävla mycket fram emot att det ska bli klart! Få flytta in IGEN, och den här gången i en lägenhet utan gult trä, och tusen kökshandtag, och som dessutom bara är MIN. Förhoppningsvis är allt klart i början av Februari. Imorrn ska jag dit igen och kolla hur det gått.

Tove WestlundComment