Lycklig och livrädd

Nu har vi varit på Bali i lite mer än 2 veckor och vi har förflyttat oss från det väldigt lantliga Lovina  uppe i norr och åkt söderut till det mycket coola Canggu. Första veckan på Bali kändes som en hel månad och den sista tiden har svischat förbi som en lång lördag. Så våra två sista veckor ska alltså spenderas här - och jag är så stressad. 

På stranden i Canggu

På stranden i Canggu

Jag vill inte lämna det här huset. Jag vill bo såhär, exakt såhär. Emma och Martin känner likadant, vi går alla tre runt i nån slags dimma, känner på materialen och låtsas att huset är vårt. Att varenda liten sten är våran sten. Att det är vi som byggt poolen och valt alla växter. 

IMG_1016.jpg
IMG_1012.jpg

Och det är kanske konstigt, någon annan skulle nog säga att det är fint, men är det verkligen SÅ jävla otroligt? Jag vet inte, kanske har jag tappat det.

IMG_1011.jpg
IMG_1015.jpg
IMG_1013.jpg

Men med det sagt så är jag ju fortfarande livrädd. För ödlor, ormar, spindlar och annat som kryper runt på Bali. Och det kryper verkligen ÖVERALLT. (Extra notering: sådant som flyger kan jag hantera faktiskt (förutom fåglar).) Men om det kryper, helvetes fan vad äckligt det är. Och dessutom sover jag själv på nedervåning i vårt nya hus här. Är mycket tveksam om Emma och Martin skulle höra mig om jag skriker. Gör därför ett antal noggranna orm-, ödle-, och insektkontroller innan jag går och lägger mig. 

IMG_0999.jpg
IMG_1004.jpg

Men sen börjar jag tänka på att kortsidan av poolen har en filodendron-rabatt, och då blir jag lycklig igen. Ibland går jag till den där rabatten, tittar en stund på bladen och vill känna på dom. Men där hejdar jag mig. För jag är fortfarande Tove och rädd för rabatter i främmande länder. Det är ett risfält precis bredvid här, och en orm skulle lätt kunnat förvirrat sig ned i rabatten. 

IMG_1019.jpg
IMG_1005.jpg

Imorrn ska vi till Ubud - det ska vara kulturigt och antagligen ganska turistigt. Men det ska även finnas ett risfält där - och det vill vi absolut titta på.

Tove WestlundComment