Nyår på Mallorca

Det är samma sak varje gång jag ska iväg. Jag blir orolig till mods, tycker det är fruktansvärt jobbigt att packa, ansträngande att byta miljö och obehagligt att krångla mig iväg till Arlanda. Men så fort jag sätter ned min fot på Mallorca så undrar jag:

Varför åkte jag härifrån?

Vi träffades vid lunchtid, jag och syrran, ute på Arlanda. Vi slog oss ned en stund på Joe & The Juice för en tonfiskmacke-lunch innan vi skulle hoppa på flyget mot Mallis. Resan gick fint, jag spenderade tiden med att redigera filmen jag nyss la upp här samt att rita i min kalender, Emma fördrev tiden att sova bort de 3,5 timmarna vi flög.

Jag ägnade sedan den första dagen här åt att ta mig en spring/gå-tur upp över Illetes. På sin höjd mötte jag en person var tionde minut däruppe. Allt var öde, igenbommat och tyst. Mycket bra.

IMG_4215.jpg

När Mallorca är på det här sättet, så tomt och med blå, krispig luft, som på bilden ovan, så blir jag stressad. Jag känner att Mallorca bara finns här hela tiden, och är sådär perfekt, och jag är inte där? Jag spenderar tid på andra ställen, samtidigt som de här vyerna är helt oanvända då. Tänkte på det ett tag och promenerade sedan vidare…

IMG_4212.jpg

… tills jag hittade en parkbänk, som även den hade en otrolig havsutsikt, slog mig ned på denna för att göra ett par situps. Slängde in ett par dips också, kände att det var ok när man kunde stirra på havet samtidigt.

IMG_4223.jpg

Efter Illetes-turen fortsatte sedan dagen i lugn takt med en nacho-tallrik på taket på Porto Pi, dit vi åkt för att inhandla nyårsmiddagen. Men efter lunchen satte dagen av i högre tempo inne på Carrefour. Koncentration av ångest - fullt med folk, matvaror som behöver tillagas och en påtaglig stressnivå från alla matköpare inför nyårsfirandet. Matbutiker kan vara det värsta jag vet, och framförallt under högtider.

IMG_4229.jpg

Här ovan är det en ny dag, det är Nyårsafton och jag och Syrran hade sedan ett tag tillbaka en inbokad tid för klippning på Vacker. Det är en mycket bra frisörsalong här på Mallorca där vi numera brukar fixa håret. Man får även hur många cappuccinos man vill medan man blir friserad där. Passade även på att ta en smoothie-lunch därute innan klipptiden.

Att döma av kvalitén på det här kortet så ser ut som det är 1970 vi ska fira in.

Att döma av kvalitén på det här kortet så ser ut som det är 1970 vi ska fira in.

Här är vi nyfriserade och våra nyårsgäster (Nilla, Roland & Erika) har anlänt för att fira in 2019 med oss. Är förresten inte asnöjd med bildkvalitén på iPhone-kameran när det är mörkt. Är däremot mkt nöjd med håret, men det syns ju då inte eftersom kvalitén på kortet suger.

IMG_4239.jpg
Omringad av släktingar

Omringad av släktingar

Det blev iallafall ett lugnt nyårsfirande. Vi åt mat, pratade och firade sedan in det nya året från balkongen här i Cala Major. Jag fick feeling runt halvtolv-tiden och ville gå ned på stranden för att titta på raketer, men det fick avslag direkt. Ingen ville gå ut, och jag kände när tolvslaget väl slog till att det nog var ganska skönt faktiskt att bara vara härinne ändå.

Nu är det då iallafall 2019 och vi har fortsatt vårt firande av det nya året med att fara runt på Mallis. På nyårsdagen åkte vi till Deia - men det får det nog bli ett eget inlägg om.

Gott Nytt År!

Tove WestlundComment