Åter i Sverige

Jag ska väl inte neka till att det ändå var ganska skönt att komma tillbaka till Sverige igen, trots att jag inte var överdrivet taggad på att lämna Bali. Jag var mycket orolig över mörket som väntade och att komma hem till en alldeles tom lägenhet. Men framförallt kändes det overkligt jobbigt att sitta över 16 timmar på olika flygplan, och spendera över 20 timmar på resande fot. Men så hade vi en otrolig tur påvägen hem, flygen var knappt halvfulla så jag halvlåg över tre säten hela resan hem. Jag spenderade min tid med att uppdatera kalendern, spela Switch (Pokemon har precis släppts!), se på ett antal filmer i tv-sätet och äta maten som serverades. Tyckte tillochmed att det var en riktigt trevlig resa.

Klädde mig enligt Bali vid fötterna och Sverige runt halsen. Höll på att förfrysa när vi landade.

Klädde mig enligt Bali vid fötterna och Sverige runt halsen. Höll på att förfrysa när vi landade.

Jetlag, undrar ni nu?
Nej, inte alls faktiskt. Vet inte riktigt hur jag lyckats undkomma den åt båda håll. Martin säger att det beror på att jag ständigt går på lågenergi och därför är oförmögen att märka av både sömnbrist och tidszoner. Jag själv vill tacka min avsaknad av rutiner och de många år jag spenderat med att inte gå och lägga mig i tid. Jag visste att jag skulle få nytta av det tillslut!

I vilket fall så spenderade jag ett par dagar i Sjöstan, trippade runt i lägenheten och kände mig lycklig över snön därnere. Kände även en direkt önskan om att julpynta, men det var ju en dålig idé informerande Mamma mig om när jag berättade om denna idé. Eftersom jag ändå bara skulle vara hemma ett par dagar innan jag skulle vidare till Örebro. Dessutom ska hela min lägenhet renoveras i Januari - dumt att ställa till med ett julehem mitt i renoverings-förberedelse-kaoset. Men packade iallafall upp mina nya snäck-ljuslyktor från Bali som jag tände på om kvällarna.

Vaknade första morgonen till super-vinterland. Fint faktiskt.

Vaknade första morgonen till super-vinterland. Fint faktiskt.

Firade min hemkost med att tända på mina nya snäck-ljuslyktor. Även Pappas egen-tillverkade ljusstakar, som var förra årets julklapp, brinner fint där på bordet.

Firade min hemkost med att tända på mina nya snäck-ljuslyktor. Även Pappas egen-tillverkade ljusstakar, som var förra årets julklapp, brinner fint där på bordet.

Den 21 December så var tanken att jag och min röda lilla julbil skulle rulla till Örebro för att fira jul. Men där slog det stopp i planen, för precis när jag satt mig i bilen för att köra hem så ringde Mamma och sa att det var totalt jultrafik-kaos på vägarna. Så jag parkerade därför bilen och tog tåget istället - som fick signalstopp i Kolbäck och blev 70 min försenat. Kom i vilket fall fram tillsist och började fira jul direkt genom att hugga in på julgodis och provsmaka julbordet.

Hade ju slut på batteri i bilen också eftersom den stått still en månad. Fick därför köra 10 varv runt kvarteret för att ladda upp det igen. Hoppas den startar nästa gång…

Hade ju slut på batteri i bilen också eftersom den stått still en månad. Fick därför köra 10 varv runt kvarteret för att ladda upp det igen. Hoppas den startar nästa gång…

Jag och Pappa uppställda bredvid granen, påväg mot Nilla för att äta mer julmat.

Jag och Pappa uppställda bredvid granen, påväg mot Nilla för att äta mer julmat.

Jag gillar ju inte snö osv, eller vinter heller för den delen. Men jag får villigt erkänna, även på denna punkt, att det var ju väldigt fint med snö på julafton. Att det dessutom var tusentals minusgrader gjorde allt ännu bättre. Måste nog säga att jag gillar när det blir sådär superkallt, när det är krispigt i luften och man sakta domnar bort om man är ute för länge. Det känns rent på ett vis man gillar. När det är 0-10 grader, då vill man inte leva mer.

IMG_4188.jpg

Här ovan är det julaftons-morgon (ok, det är förmiddag… vi tog sovmorgon), och jag och Syrran har precis bestämt oss för att införa en ny jultradition, nämligen att titta på mera tv. I detta fall har vi valt att se Astrid Lindgrens Jul. Det är alltså ett gäng klipp från alla juldelar ur hennes filmer. Mycket mysigt. Jag toppade av filmen med en rejäl glögg. Trevligt.

Emma fixar jule-drinken och Pappa försöker laga Änglaspelet - som även detta år, enligt tradition, vägrade plinga.

Emma fixar jule-drinken och Pappa försöker laga Änglaspelet - som även detta år, enligt tradition, vägrade plinga.

Önskade mig köksgeråd i julklapp, kastruller osv. Fick det. Det var kul.

Önskade mig köksgeråd i julklapp, kastruller osv. Fick det. Det var kul.

Nu har iallafall julen 2018 avklarats, jag är snart påväg mot Stockholm igen för att plocka ned lägenheten inför renoveringen, Mamma och Pappa ska sätta sig på ett plan mot Mallis och Syrran ska jobba ett par dagar. Den 29:e sluter sedan jag och Emma upp med päronen för att fira nyår tillsammans med Nilla, Roland och Erika. Mycket trevligt.

Med önskan om en god fortsättning,
Tove

Tove WestlundComment