Ungasan - Green Bowl Beach

Efter nästan 4 veckor på Bali så beslutade vi oss, något motvilligt, att vi borde besöka en strand innan vi åker hem. Visst, vi har ju varit och snorklat osv, men efter den utflykten så tog det stopp med paradisiska stränder.

Stranden som finns här i Canggu är inte direkt så mycket att ha - om man inte surfar då, och det gör vi ju inte. Hela strandlinjen fylld med hemlösa hundar, ganska mycket plast och tång. Så här kände vi, nej.

Men vi har hört att det ska finnas mer otroliga stränder om man åker en liten bit härifrån, exempelvis till ett ställe som heter Green Bowl Beach. Dit beställde vi därför en resa till häromdagen.

IMG_4127.jpg

Jag var däremot mycket skeptisk till den här utflykten eftersom jag har hört varningar om att det finns tama apor här. Och jag blev inte direkt lugnare när chauffören på parkeringsplatsen lämnar oss med orden “Beware of the Monkeys”.

För att ta sig till stranden så måste man alltså klättra ner för 400, ojämna, trappsteg. Genom buskage, eventuella ormar - och en koloni med apor tydligen. 

400 av dessa för att nå paradiset

400 av dessa för att nå paradiset

När chauffören såg min skräck lade han till: “No, don’t worry, they are not dangerous - they only steal your sunglasses. And might pull your hair. Mobile is fine, they won’t take that“

Happ.

Jag spurtade därför, aggressivt, nedför trapporna för att snabbt undgå alla faror som kunde lura runt den långa trappan. Eventuellt lite arg på Martin var jag också som tvingat hit oss.

IMG_4123.jpg

Men när vi väl tagit oss ned och jag fick syn på stranden så förlät jag honom kvickt. Dock hade han då byggt upp en mindre irritation på mig som vägrat lyssna när han bad mig sakta ned, eftersom han inte kunde gå nedför så snabbt i sina nya flip-flops. Men även denna dispyt lade sig när vi tagit oss ut på stranden och lyriskt placerat ut oss på sanden.

IMG_4122.jpg

Vi packade upp våra böcker och åt pannkakor som blivit över från frukosten. Sedan tänkte vi att, nu är det dags att ta sig ett litet dopp. Men det var enklare tänkt än gjort. Otroligt höga vågor, strömmar som gick åt vänster och stenar som for runt våra fötter och då och då träffade fotknölarna med otroliga smällar gjorde oss osäkra, så vi tumlade mest runt i strandkanten.

IMG_4108.jpg
IMG_4109.jpg
IMG_4091.jpg

Kändes väldigt overkligt att bada i Indiska Oceanen. Det trodde jag nog inte att jag nånsin skulle göra.

IMG_4114.jpg

Men så då var paradis-strand också avbockad för denna resa, och imorrn drar vi hem. 20 timmar och sen har vi Sverige under oss igen.

Tove WestlundComment