Djungelboken IRL

Förutom att toppen av mitt huvud bränts sönder och samman så är allt kanon på Bali. Jag insåg här för ett par dagar sedan att jag befinner mig vid ekvatorn - och jag vill minnas att en geografilärare någon gång bubblat om zenit, ekvator och solen när jag gick i skolan. Måste nu därför bära schalett när jag befinner mig utomhus - Emma tycker jag ser ut som hennes gamla farmor där jag ligger och solar.

Iallafall så känns detta ok det när jag tänker på att merparten av min sönderbrända hjässa kommer från vår djungelutflykt vi gjorde häromdagen. Och det är svårt att med ord ens försöka beskriva hur det kändes att vara i en djungel. Jag såg nästan alla mina krukväxter växa fritt. Och ingen av dom hade bruna bladspetsar! Det växte bräken växter RÄTT UT från bergväggar, jag såg palmer jag inte visste fanns. Och så mitt bland alla växter, ett vattenfall som pulveriserade vattenånga över hela djungeln, och hela oss. Vet därför inte om jag var assvettig eller bara indräkt av hög luftfuktighet när vi spatserade runt där.

IMG_0859.jpg

Och det var konstigt, för jag kände mig alldeles bekväm. Låtsades att jag var Mowgli, hoppade över stenar, vadade genom vattendrag och badade i vattenfallen. Sen ser man ju tydligt på korten att jag är långt ifrån Mowgli - var nog blekast i djungeln den dagen. Men det spelade ingen roll, det var otroligt ändå. Kanske det coolaste jag vart med om.

IMG_0873-2.jpg
IMG_0879.jpg
Tove WestlundComment