When not in Rome

img_0420.jpg

Den här dagen har inneburit en illavarslande osämja. Delade viljor och olika önskningar. Nästa stopp efter Cagliari --> Rom. Och Rom ligger ju inte direkt vid kusten, utan en bit inåt land, har jag förstått. Båten stannade därför redan vid en plats vid namn Civitavecchia, en liten hamnstad där det inte finns supermycket att göra.

Vi stod därför inför följande val:

  1. Ta tåget in till Rom, 1,5h dit, sedan ett par timmar i Rom, och så 1,5h tillbaka igen

  2. Stanna på båten ett tag och lite senare ta oss ut för en lunch i Civitavecchia

Jag ville ju absolut åka in till Rom. För att, det är ju ROM! Colosseum, Fontana di Trevi, Forum Romanum!! Men resten av familjen ville inte spendera 3h på ett tåg, alla dessa otroliga sevärdheter till trots. De menade att det blir för kort tid väl inne i Rom, och att man inte kommer hinna se något. Typiskt.

Så vi stannade i hamnen, jag lite surmulen, men ändå övertygad om att vi en dag skulle kunna återvända till Rom och stanna i flera dagar - för att få se mer osv.

Men, Civitavecchia var ändå helt ok, romantiskt och lite ledsamt nedgånget.

IMG_0418

IMG_0418

Strandpromenad

IMG_0431

IMG_0431

Jag hittade iallafall en gammal sevärdhet i form av ett gammalt fort. Fint. Dokumenterade den.

IMG_0413

IMG_0413

IMG_0411

IMG_0411

Här åt vi en pastalunch på ett torg

Efter lunchen blev det ungefär 1000 grader varmt, så vi tog oss tillbaka till båten får en glass och kaffe i Gelaterian. Mycket trevligt!

Och HERREGUD vad underbart det var på båten när alla var i Rom. Tror vi såg max 10 pers på hela dagen. Vi passade därför även på att ta oss ett litet gympass.

IMG_0280

IMG_0280

Stretch efter MYCKET jobbigt pass

IMG_0441

IMG_0441

Mamma vinkar hejdå till Civitavecchia

När alla var ombord igen och dagen skulle avslutas så lämnade vi hamnen till tonerna av "Time to say goodbye" på högsta volym och en otrolig solnedgång som kuliss, fint ändå. Och även om jag gärna hade fått se Rom igen så var det iallafall en otroligt trevlig dag på båten, och en bra lunch i stan där. Nu tuffar vi vidare ut på havet!

IMG_0437

IMG_0437

Vi ses vid nästa station. Vänligen, Sjöfararen.