Buongiorno Cagliari

IMG_0344

IMG_0344

Första stoppet - Sardinien. Jag vaknade redan vid sju-tiden av ett väldigt buller och liv utanför balkongen så jag drog upp gardinen för att ta reda på vad som försiggick därute. Möttes av: Cagliari

LAND!! Försökte genast väcka syrran för att dela glädjen över att ha ankrat, men hon var inte road över min upptäckt vid den här tiden på morgonen. Faktiskt så minns hon inte ens hur jag exalterat snodde runt i hytten efter kamera, kamerabatteri och mobil för att kunna dokumentera Cagliari + utnyttja mobilnätet.

IMG_0339

IMG_0339

Soluppgång

Efter en timme av ostört surfande och fotograferande så anlände frukosten till hytten, vilket fick liv i syrran. Sedan steg vi i land. (Bonus att bo i premium-hytt, man kan få frukost direkt till rummet om man vill, det ville vi).

IMG_0351

IMG_0351

IMG_0354

IMG_0354

Men väl på Sardinien var det lite svårt att veta vart man tar vägen. Vad gör man egentligen i Cagliari? Jag hade sett framför mig en stor sandstrand, ett par caféer och nån bar. Så var det inte alls, Cagliari är tydligen en hyfsat stor stad och inte enbart en liten badort - som jag trodde. Kanske borde jag läst på lite mer innan ilandstigningen, men hur gör man det UTAN INTERNET, undrar jag då?!

Så vi köpte oss ivarjefall varsin biljett till en el-driven miniturist buss som får köra inne i gränderna. Mycket bra! Tycker det finns nåt härligt med att bli runt skjutsad och berättat för vad man ser.

IMG_0382

IMG_0382

"Buongiorno Cagliari" - utropar jag här på bred och passionerad italienska till den lilla staden under ett stopp vid en katedral.

IMG_0383

IMG_0383

Mamma och Pappa höll sig lite undan medan jag önskade staden godmorgon. 

IMG_0377

IMG_0377

Syrran i Cagliari

IMG_0385

IMG_0385

På toppen av stan. Där till vänster i bild kan ni se vårt skepp.

Efter en lunch, el-buss-tur och lite runt strosande så tog vi oss tillbaka till båten igen. Spenderade våra sista timmar i hamn på rummet innan båten satte av mot nästa plats.

IMG_0400

IMG_0400

Gårdagens solnedgång

Framåt kvällen gjorde vi sedan åter ett försök att upptäcka trevliga delar av vårt fartyg. Pappa träffade fullpott på en rockbar där de spelade alla hans favoritlåtar - med mycket bra kvalité dessutom. Så här spenderade vi ett antal timmar.

IMG_0407

IMG_0407

Pappa på rockbar

IMG_0408

IMG_0408

Mamma och syrran på luftgitarr, medan Pappa tog en närmre titt på bandet (se bild ovan)

Tycker det här med kryssning börjar ta sig nu - en ny stad utanför fönstret varje morgon man vaknar, spännande ändå. Har i skrivande stund precis kommit tillbaka till båten från Civitavecchia, en hamnstad till Rom.

Nu: Mot Savona! (Också Italien - trodde det var Frankrike, men det är det inte.)