Till havs

img_0207.jpg

Nu är vi i land! Äntligen! Vi har nått Cagliari, som ligger på Sardinien (hade ingen aning förrens nyss), vilket betyder att det finns 3G-nät och jag kan återgå till min normala mobil-trafik-förbrukning <3 Det här med kryssning. Vi har det trevligt, men det kommer inte helt naturligt. Man får leta en del efter platser som passar oss. De lite lugnare hörnen, däcken där inget händer. Bara en solnedgång fri från snabb musik med en bar nära tillhands. Det är dit vi försöker styra.

Men de ställena är ganska svåra att finna, framförallt eftersom majoriteten av med-kryssare föredrar platser som låter högt och blinkar mycket. Platser där aktiviteter som "white party" äger rum, och "learn to dance *valfri dans*". Det är mest sånt som finns att tillgå - om man inte letar.

Fast innerst inne så visste vi ju såklart att det är mycket liv och extroverta-aktiviteter på en kryssning - det är väl det man kanske tänker sig när man bokar en sån här resa?

Här är iaf mina bästa stunder hittills på båten:

1. Gå ombord

Väldigt kul att ÄNTLIGEN få kliva ombord på skeppet. Vi har spekulerat mycket i hur det kommer se ut därinne, hur det kommer kännas att vara på en så stor båt och hur hytterna är. Här under kommer vi snart få veta!

IMG_0201

IMG_0201

"Herregud-vad-har-vi-gett-oss-inpå-vad-stor-båten-är-IRL", tänkte vi här.

IMG_0198

IMG_0198

Syrran påväg ombord.

IMG_0241

IMG_0241

Ovan: Genomgång av båten. Jag som saknar lokalsinne har STORA problem med att skapa förståelse för hur rum, gångar, akter och för sitter ihop. Men resten av familjen har nu sakteligen börjat finna sin väg runt skeppet.

2. Lätta ankar

Iförrgår, mitt i natten, satte vi av mot Italien. Rätt ut på ett kolsvart hav styrde vi, en fruktansvärt skräckinjagande vy. Men jag och syrran stod iallafall på vår balkong och vinkade hejdå till Palma.

IMG_0257

IMG_0257

IMG_0273

IMG_0273

Katedralen.

3. Vakna vid havet

Vi har en balkonghytt, konstant havsutsikt. Och mest otroligt var det att vakna upp till ett ljust hav - tillskillnad mot det svarta kvällen innan.

MVI_0278-1

MVI_0278-1

Min nya kryssningspyjamas. Jag och Emma köpte varsin inför turen - fast Emmas är grön med blommor på. 

Om ni undrar vad det är för trasa jag håller i handen? Jo, men när jag skulle gå ut och ta kort där på morgonen så immade hela kamera-linsen igen. Luftfuktigheten har vart helt sjuk, är det högre luftfuktighet till havs än i land? Har ej kunnat googla fram undringar av detta slag på 24h.

4. Akter-drink

Efter en HEL DAG av runt-springade på båten efter den bästa baren så lyckades vi igårkväll hitta den längst bak på båten, det kallas akter - sånt ska man veta när man kryssar runt. Här satt vi iallafall länge, bevakade solnedgången, funderade på om en fjäril som flög förbi följt med från Palma eller landat in från havet och drack Hugo-drinkar.

IMG_0299

IMG_0299

Nu ska vi ta oss iland för att upptäcka Cagliari! Vill köpa en turist-mugg som det står Sardinien på, för att jag gillar sånt.

Med en vänlig hälsning från Eder Sjökryssare