3 Mallorca förströelser

img_0170.jpg

Jajamensan, nu är det ÄNTLIGEN dags för Familjen Westlund att bege sig ut på havet. Om 4 dagar fyller Mamma år och då ska firandet äga rum mitt ute på Medelhavet. Inatt kryssar vi iväg från Palmas hamn, mot okänd ort (eller vi vet ju, men inte Mamma så kan ej skriva ut det ännu). Ombordstigning ska ske om 2 timmar. Skriver därför detta inlägg i all hast innan vi måste ta en taxi iväg till båten.

De senaste dagarna har mest gått åt till att vänta på att få åka iväg. Vi alla är nog ganska nervösa över den här resan. Hyfsat introverta som vi är (om man bortser från syrran då), vi ogillar folksamlingar och tycker mest om att vara hemma. Och nu ska vi alltså åka båt tillsammans med 5000 andra människor. OMFG.

Jag flög ned till Mallis redan i fredags och har hängt här i 3 dagar, så här kommer nu ett litet utdrag över 3 stycken "inför-kryssning-förströelser" vi gjort:

Växter

Mamma och Pappa har hittat ett växt-paradis på Mallorca. Det är en GIGANTISK plant-skola där päronen ville köpa ett par plantor till balkongen - och jag ville buggtesta växt-appen. Se om den håller måttet även i Spanien.

IMG_0127

IMG_0127

Utvalda växter: gräs och lavendel. 

IMG_0129

IMG_0129

Syrran och jättelavendeln.

IMG_0135

IMG_0135

Pappa och Bouganvillan, som även kallas Trillingblomma. Otrolig växt, om jag ägde en vägg i Spanien skulle jag dekorera hela med bouganvilla.

Mat

Mycket av tiden går ju åt till att antingen äta eller fundera på vad man ska äta. Mest har vi ätit lunch ute och middag hemma på balkongen.

IMG_0133

IMG_0133

IMG_0132

IMG_0132

Lunch i Palmanova

IMG_0167

IMG_0167

Lunch-Pappa i Portals

Hav

Havet, alltid nära inpå, och snart även ännu mera så :-)

IMG_0174

IMG_0174

Syrran och stranden vid Portals.

IMG_0150

IMG_0150

Cala Major palmen.

Men nu är det dags att ge sig ut till havs! Har precis fått veta att vi har 250 MB surf per rum TOTALT för hela veckan?! Alltså, hur har dom tänkt det egentligen? Hade tänkt lägga upp en blogg från varje ställe, men vet inte om det kommer gå att ladda upp bilder då. Eventuellt har man ju iaf 3G-täckning i hamnarna.

Ses till havs!