Allt är fel och inspirationen är död

b9499821-542a-4f24-827b-cb8ad72681ee.jpg

Jag har gått in i en återvändsgränd. Jag velar, vet inte vad jag vill, kommer på vad jag vill, ändrar mig, ångrar mig, ältar, nöjer mig, tänker samma tankar som igår, vägrar nöja mig, får en idé, dålig idé och så loopar det. Vad är mitt problem? Vad fan är det som skaver?! Varför är jag inte nöjd?!!

Felet kanske är att jag TROR att något är JÄTTEFEL och att inspirationen har dött. Fast det är inte så farligt, mitt problem handlar bara om att jag inte kan bestämma mig om jag vill bo i den här lägenheten eller inte, Sjöstan eller inte, renovering eller inte.

Allt började såhär:

November 2017 -  lägenheten i Lindhagen såldes, en lägenhet jag tyckte mycket om. (Hatade däremot Lindhagen).

32d2aa96-e1f4-48fc-99c3-1d9e0438f065-2.jpg

I Mars skulle jag vara ute - och helst inflyttad på ett nytt ställe. Det betydde att jag hade 4 månader på mig att hitta en ny lägenhet - iallafall om jag ville slippa långtidsförvaring av möbler och bo i Örebro tillsvidare.

6e50b25b-6c41-4165-8fe1-585f4fdfae82-1.jpg
e2dcb227-a847-4cb3-95d9-66e0fa135244-1.jpg

Bilder från Lindhagen

En kravspec

Iochmed att jag gillade Lindhagen så kände jag att nästa lägenhet väldigt gärna skulle uppfylla samtliga av de egenskaper som fanns där - minus området. Nästa lägenhet skulle därför ha, enligt min kravspec:

 • Balkong, en stor jäkel. Helst inglasad. För att: måste kunna odla växter

 • Högt i tak

 • Tvättmaskin och Torktumlare

  • Följdkrav: De ska stå i rad med bänk ovanpå.

  • Parkeringsgarage

   • Följdkrav: I huset om möjligt, så jag kan åka hiss ned till bilen och slippa gå ut när det är vinter

   • Minst, MINST 60 kvm

   • Högt upp, inte bottenvåning eller 1 tr eller så

   • Nybyggt eller nyrenoverat

   • Stort badrum,

    • Obs, ej ombyggd garderob a la sekelskifte-stil

    • Ej lyhört

     • Pga mardröms-minne från tiden på Reimersholme när grannen ovanpå kissade JÄTTEHÖGT precis ovanför mitt öra när jag låg i sängen på kvällarna

     • Annat område än Lindhagen

      • Gärna nånstans där det inte är så mycket sprutbyten och akut-psyskintagningar i närheten

607cb04e-f899-4b9a-8b6b-d70f53856b08-1.jpg

Påväg hem förbi sprutbytet en kväll i Januari.

Efter ett aktivt letande under vintern så hittade vi tillslut lägenheten i Sjöstan - precis på håret att jag skulle få tillträde innan jag slängdes ut ur Lindhagen. Och nya lägenheten checkade av på nästan alla punkter ovan. Men framförallt löste den problemet med att slippa bli hemlös under 2018 och undgå det något svåra i att köpa lägenhet i Stockholm från Örebro. Vart nöjd och slog till.

12312373-2622-4314-ad2c-c6a7679b774f-1.jpg

Här hade jag vart Sjöstads-lägenhets-ägare i ett par minuter.

Det som hände sen:

ae8369cc-d5ae-47c6-b63b-6e5c1a82cb3e-1.jpg

Jag flyttade in och var framförallt lycklig för att bo högt upp. Stod varenda kväll på balkongen och tittade ned över hustaken och bort mot vattnet. Jag blev kär i Sjöstan, i vattnet och allt det lugna, speciellt förtjust var jag i solnedgångarna jag ofta möttes av när jag traskade hem från jobbet.

ee464028-eca4-44a3-9fd4-91b766a021d9-1.jpg

Juli 2018:

Nu, ett halvår senare är det något som irriterar mig och jag kommer inte tillrätta med vad. Jag har de tänkt mycket kring vad det är som stör mig och har landat i följande POTENTIELLA problem:

 • Det är för lugnt? Jag vill ha stad och inte lugn & ro. Kanske vill jag kunna studsa ned på ett coolt hipster-fik och dricka "veckans" syrliga bryggkaffe på hemrostade bönor?

 • Det är trångt? Det är lågt i tak, i Lindhagen var det 3,05, här är det bara 2,50. Det är mindre också och jag kan inte spatsera runt. Kanske känner jag mig instängd? Det sägs ju att det ska vara svårt att flytta till mindre.

 • Allt är gult? Det där köket och allt gulnat trä överallt sänker mitt humör. Eller är det bara att det inte känns som mitt ännu?

Kom fram till 3 lösningar:

 1. Flytta in till stan, typ söder, och bli cool

 2. Köpa något jättestort långt bort från stan som jag kan spatsera runt i

 3. Bo kvar och renovera lägenheten i Sjöstan så den blir mindre gul och mer min

ffe9601a-9024-4808-bb91-e03e9d7eff32-1.jpg

Avgörandet:

Hade konferens-samtal med Emma och Martin igår där vi kom fram till att välja alternativ 3. Imorse vaknade jag vid gott mod över min lägenhet och Sjöstan igen.

Verkar vara rätt beslut eftersom jag både sovit på saken och vaknat utan känsla av irritation.

Fast lovar inget, kommer säkert ändra mig igen.

Nu ska jag till Örebro, fira Pappa som fyller imorrn och hämta hem min bil.