Trädgårdsmästarn

img_1339-e1525640207673.jpg

I lördags blev jag inkallad av Linda i egenskap av "växt-kompis" för att hjälpa till att styra upp lite bland henne och Manges planteringar. Jag drömmer ju ändå litegrann om en egen trädgård, så i Lördags fick jag låtsas att deras trädgård var min i utbyte mot att jag planterade saker. Bra deal :D

img_1338

img_1338

Hade mina rabatt-byxor på mig, så att alla deras grannar skulle se att jag har koll på det här. 

img_1341

img_1341

Här är en av planteringarna. En parasoll-låda med salvia, plättar i luften och lite murgröna som suttit kvar från förra året. 

I övrigt så har jag ju funderat en del på hur mycket växter man kan ha på en balkong utan att det blir FÖR MKT. Jag kom fram till att om balkongen = växthus så är ju antalet växter inte ett problem längre. Därför är det nu en växthusbalkong jag har häruppe på 12:an.

img_1315

img_1315

Bild från i lördags när jag och Linda var och shoppade lite plantor. Jag köpte lika mycket till min balkong som hon köpte till hela sin trädgård....

Ok, men här kommer nu iallafall en lista på allt jag odlar häruppe på 12:an:

 • 1 syrén

 • 1 liten björk

 • 1 rabarber

 • 4 pelargoner (varav 1 Mårbacka <3 )

 • 4 jordgubbsplantor (3 i kruka och 1 i ampel)

 • 5 lavendel

 • 1 snötörel

 • 1 rumsmalva

 • 1 murklocka med lila och vita blommor

 • 1 lobelia

 • 1 hortensia

Såklart kommer också bilder på Hammarby Sjöstads högst belägna växthus:

DSC_0006

DSC_0006

Gillar allt med mitt balkong-växthus förutom golvet. Det är grått, slitet och skitigt (och det GÅR INTE att få det mer rent än vad det är nu). Vad kan jag göra åt det?!

DSC_0012

DSC_0012

Här har vi lavendel och en lobelia.

DSC_0015

DSC_0015

Stammen på min syrén, björken, rumsmalvan och en liten jordgubbsplanta (mycket osäker på om den verkligen kommer klara sig, tror den har fel jord nu nämligen). 

DSC_0009

DSC_0009

Min ljusblåa hortensia, rabarber och en liten lavendel till. 

Aa, jag är ledsen att det blir mycket om växter här, men det är mest det mitt liv består av förtillfället - väldigt härligt. Förövrigt tycker jag inte det ser ut som ett växthus nu när jag tittar på bilderna, så jag kan nog fylla på med ännu mer planteringar =D