Inglasade dagar

Jo, men jag är 300 år gammal i själen, jag har förstått att det är så. Jag gillar pelargoner, kör bil mycket sakta och jag tycker det finns något spännande i att lösa ett korsord. Dessutom finns det en samlar-tendens i mig - när jag var liten var det skrapade trisslotter jag tyckte var härligt, nu är det pennor jag är all-in för. Och så nu då, som kronjuvelen på mitt pensionärs-liv så har jag glasat in min balkong! Det är underbart, titta:

img_1171

img_1171

På förmiddagen...

img_1168

img_1168

...och på kvällen. Om ni undrar varför bordet försvann framåt kvällen så är det egentligen tvärtom, kvällsbilden tog jag innan jag ställde bordet där kommande dag.

img_1172

img_1172

Jag går nu åter i djupa inrednings-tankar. För ett tag sedan gällde det placering av tv, nu rör det placering av mattor och hur många växter som är ok att ha på en balkong. Häromdagen var jag i vilket fall ute på matt-jakt och plockade upp följande:

img_1274

img_1274

En lite mjukare matta från HM Home och en Jutematta från Indiska. Tyvärr blev det ingen, efter rådgivande samtal från Mamma... Jag har ju förstått nu att jag ju ville ha en matta som går från under soffan och fram till glaset. Inte bara som en lång, smal "tarm", som det uttrycktes. HM matta behöll jag förresten, den fick flytta in i badrummet.

Och här är lite andra saker man kan hitta på min balkong:

img_1268

img_1268

Övervintrade pelargoner. Jag vet, JAG ÄRGOALS när det kommer till pelargoner nu. Vem lyckas ens få pelargoner att överleva en vinter?! Omg.

img_1266

img_1266

Min Lindhagen-björk som en vår för typ 2 år sedan helt plötsligt började växa upp ur en hink med gammal jord. Såklart fick han flytta med till Sjöstan.

img_1265

img_1265

Min dvärg-syrén som nu har fler blom-knoppar än jag orkar räkna till. (Tänkte först räkna dom så jag kunde skriva här hur många syren-blommor jag kommer få, men så blev det iallafall inte nu).

img_1267

img_1267

Och, avslutningsvis, min Sörby-rabarber som är delad från Mamma och Pappas planta. Jag vet att jag lagt upp den här bilden på förut. Men jag har ätit av den där jäkeln sen jag var ett barn. Det är en vintage-rabarber. (Vintage-rabarber = ännu mera goals än att ha en vanlig rabarber).

Ok, det var allt för nu.